WPD SOFIA POSTCROSSING MEETUP 2022

01 октомври 2022г.

WPD SOFIA POSTCROSSING MEETUP 2022

Дата на публикация: 20 август 2022 г.

Скъпи приятели,
Имаме удоволствието да Ви съобщим, че съвместно с Център за чужди езици и творчество "Малвина" организираме Postcrossing среща по повод Световния ден на картичката на 01 октомври 2022 г. Това е второто Postcrossing събитие, което организираме заедно. Първото беше Postcrossing за деца в началото на юни месец.

Какво е Postcrossing?

Част от Вас сигурно се чудят какво е Postcrossing. Ще обясним, но е хубаво да посетите и страницата на Postcrossing. Това е проект за изпращане и получаване на истински физически пощенски картички. Платформата избира до кого и от кого да получите картичка на случаен принцип. Да намериш пощата си пълна с пощенски картички с интересни разкази и пожелания от различни краища на света преобразява деня Ви. Ако картичките са Ви хоби, бъдете сигурни, че Postcrossing е Вашият проект.

Sofia Postcrossing Meetup 2022
Sofia Postcrossing Meetup 2022

Как протече събитието Postcrossing за деца?

Център за чужди езици "Малвина" превърна събитието в приятно чуждоезиково занимание. Децата научиха за историята на пощенската картичка, а след това се включиха в онлайн разговор с посткросър от Австрия. Това беше Анита Ернст, която има над 1700 получени и изпратени пощенски картички през платформата на Postcrossing. Освен немски език, Анита ползва също така английски и италиански. Освен английски, на срещата ни имаше деца, които учеха немски и италиански и всички имаха възможност да поговорят с Анита на различни езици. След онлайн разговора, всички написахме картичка до Анита. Тя вече е получила своите картички и е подготвила картички за всички деца от нашата Postcrossing среща.

Какво да очаквате на Postcrossing срещата на 01 октомври 2022г.?

Дори да не сте посткросър, но обичате пощенски картички, заповядайте на нашето събитие, а ако Ви хареса, ще се присъедините към общността на Postcrossing. Събитието ще се проведе в Световния ден на картичката. Този път няма възрастово ограничение. Събираме се на 01 октомври от 13:00 ч. в Café Ma Baker в кв. Изток, ул. Николай Хайтов 28А. Необходима е предварителна регистрация като попълните следната форма. Това се налага, за да можем да запазим място за Вас и Вашите семейство или приятели. Събитието е безплатно, но всеки сам поема разходите за консумацията в заведението.

Какво да подготвите? Носете картички, които бихте искали да изпратите и адреси на близките Ви, ако не сте си изтеглили адреси от платформата на Postcrossing. Може също така да заявите да закупите Postcrossing картичка(и), която ще отпечатаме специално за събитието. Допълнително ще споделим информация за предстоящата Postcrossing картичка.

Споделяме с Вас линк към официалния сайт на Postcrossing тук. Там може да посетите също така официалната обява за нашето събитие. За Ваше улеснение споделяме линк тук. Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Ние с радост ще отговорим. С нетърпение Ви очакваме на нашето събитие! Хубаво и весело лято!

Към следващата статия: Конференция по повод 380 години от смъртта на Галилео Галилей